DEBRECEN FONTOS

A debreceni jó és rossz dolgokról . Remélem , a jó előbb-utóbb több lesz... A fontos dolgokat a gyakran látogatott blogok kitárgyalják, itt csak apróságok jelennek meg...

Naptár

december 2018
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Utolsó kommentek

Megmagyarázni a megmagyarázhatatlant...

2010.06.07. 14:19 | méhészborz | Szólj hozzá!

"1. Nem mi voltunk! (A tagadás általában nem válik be, de egy próbát azért megér.)

2. Tudjuk, hogy azt hiszik, mi voltunk, de semmit sem vallunk be.

3. Tulajdonképpen lehet, hogy tettünk valamit, de nem azt, amivel vádolnak.

4. Na jó, mi voltunk, de nem is volt az olyan rossz. ("A szárazon fullasztás nem is igazán kínzás, ugye.")

5. Végülis, elég rossz lehetett, de jogos volt vagy szükséges. ("Mi csak terroristákat kínzunk. Meg terroristagyanús elemeket. Meg olyanokat, akik ismerhetnek terroristákat...")

6. Igazából még vissza is fogtuk magunkat, ha belegondolnak, hogy milyen hatalom van a kezünkben. Mármint tehettünk volna valami rosszabbat is.

7. Mellesleg, amit tettünk, technikailag, a nemzetközi jog bizonyos értelmezése szerint jogszerű volt. (Vagy legalábbis aszerint, ahogy azt a jogászaink ránk nézve érvényesnek tekintik.)

8. És ne feledjék: a másik oldal sokkal rosszabb. Ami azt illeti, gonosz. Nagyon.

9. Ráadásul ők kezdték.

10. Emlékezzenek: mi vagyunk a jófiúk. Akármit teszünk, erkölcsileg nem állhatunk egy szinten a rosszakkal. Csak erkölcsi érzék híjján lévő, eltévelyedett kritikusok nem ismerhetik fel ezt a köztük és köztünk lévő alapvető különbséget.

11. Az eredmény talán nem a legtökéletesebb, de szándékaink nemesek voltak. ("Irak megszállása talán több tízezer halottal és sebesülttel, menekültek millióival járt, de mi csak jót akartunk.")

12. Szavahihetőségünk fenntartása érdekében meg kell tennünk ezeket a dolgokat. Ugye maguk sem akarják felbátorítani a rosszfiúkat?

13. Különösen mivel az ellenfél csak az erőből ért.

14. Ezért móresre kellett tanítanunk őket. Immár sokadszorra.

15. Ha nem cselekszünk, ők kétségkívül valami sokkal rosszabbat tettek volna velünk. Vagy talán nem. De ki merné vállalni a kockázatot?

16. Valójában egy ilyen provokációra felelős kormány nem is válaszolhat másként.

17. És nem is volt választásunk. Amit tettünk, talán rettenetes, de minden egyéb kudarcot vallott / semmi más nem használt volna.

18. Kegyetlen világban élünk, és a komoly emberek tudják, hogy néha ilyen dolgokat is meg kell tenniük. Csak a tudatlan idealisták, gyáva megalkuvók és/vagy áruló liberálisok kérdőjelezhetik meg tetteinket.

19. Tulajdonképpen, akármit is tettünk, végső soron megérte, és egy nap a világ köszönetet mond majd érte.

20. Kettős mérce áldozatai vagyunk. Más államok ugyanezt, sőt sokkal rosszabb dolgokat is tesznek, mégsem bírálja őket senki. Amit tettünk, éppen ezért megengedhető.

21. És ha tovább kritizálnak minket, igencsak bosszúsak leszünk. Akkor pedig még valami nagyon meggondolatlan dolgot is tehetünk. Ezt ugye önök sem akarhatják?"

Tetszik. Egy katonablogon (http://katpol.blog.hu/2010/06/06/knn_hogyan_mentsuk_a_menthetetlent) találtam.

Politikusok szájából sokszor hallani hasonlókat.

A bejegyzés trackback címe:

https://debi.blog.hu/api/trackback/id/tr842062965

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.