DEBRECEN FONTOS

A debreceni jó és rossz dolgokról . Remélem , a jó előbb-utóbb több lesz... A fontos dolgokat a gyakran látogatott blogok kitárgyalják, itt csak apróságok jelennek meg...

Naptár

december 2018
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Utolsó kommentek

Hétköznapok...

2009.03.10. 17:21 | méhészborz | Szólj hozzá!

Érdekesnek mondható élményem volt a napokban. A debreceni önkormi úgy is támogatja az időseket, hogy a 62 év felettiek igényelhetnek gyógyfürdő utalványt,ami egy évben 7-szer lehetővé teszi a gyógyfürdőzést ingyen.(nyuggernek egyébként ezer HUF a beugró)

Nagyszerű dolog, alig vártam :-) hogy érintett legyek,és pancsolhassak.

Letöltvén és kitöltvén a szükséges űrlapot (űrlap...nagyon tetszik), azt sikerült átnyújtanom az illetékes ügyintézőnek még január első napjaiban. Ugyanott megtudtam,hogy 30 napon (ami 30 nappal hosszabbítható)belül határozatot(!) kapok a témában.

Annak rendje és módja szerint eltelt a 30+30 nap, és lám ,jött egy tértivevényes (ez is jó szó) levél,ami egy oldalon keresztül írja le, hogy ki, mikor, miért, és milyen szempontok alapján hozott határozatot a benyújtott kérelemről.

Boldogan olvastam a végén, hogy igen,én is pancsolhatok ingyen!

Az csak fokozta a már-már eufórikus hangulatomat, hogy a határozatot maga Kósa Lajos megbízásából egy osztályvezető néni írta alá .(biztos nem csak én gondolom, hogy ez nem semmi)

Némi árnyék is vetült emelkedett hangulatomra amiatt, hogy a nevemet és a lakcímem egy részét rosszul írta le a hivatal,még szerencse hogy a postásnak megemlítettem, hogy honnan várok fontos levelet,így elhárult az akadály...

De visszatérve a lényeges momentumokhoz; a levél tartalmazta azt is, hogy mely napokon, mely óraintervallumban(:-), és mely ablakoknál vehetem át a mennyország kulcsát pancsiutalványt.

Megjelenvén a hivatalban , rémülten tapasztaltam, hogy egyszerre többen választottuk az általam preferált időpontot.

Ami magyarra fordítva azt jelenti, hogy kb.70-80 idős és idősebb ember nyomorgott a rendelkezésre álló néhány négyzetméteren, sokan tanácstalanul kérdezgetve a már rutinos jelenlévőket, hogy melyik sorba kell beállni,ugyanis a sorbaállók fondorlatos módon testükkel takarták el a hivatal által gondosan kihelyezett írásos eligazítást, amit csak egy méterrel kellett volna magasabbra helyezni, hogy az újonnan érkezők is lássák...

Az előttem sorban álló úr, (aki egyébként mozgássérült édesanyja utalványát szerette volna átvenni) közel 2 óra sorállás után volt kénytelen szembesülni a szigorú előírással ;csak az erre a célra rendszeresített meghatalmazás-nyomtatvány birtokában veheti át a papírt.(nem örült)

Az egyébként három ablaknál (abc szerint elosztva) dolgozó ügyintézők közben tejesen más témákat is intéztek, néha 20-25 percet fordítva az ügyfélre. (a fürdőutalvány átvételének időigénye egyébként 1 perc/ügyfél, felfelé kerekítve).(az ügyintézők munkáját egy szó panasz nem érheti ,az agyonhajszoltság mellett is rendkívül udvariasak, és segítőkészek voltak)

Summa-summárum ,közel 2 óra sorbanállás után hozzájutottam az ingyenes utalványhoz.

Tudom, sokan mondják,hogy ne sírjak,örüljek hogy ingyen kapok valamit, meg ajándék lónak ne nézd a fogát, etc.Azt sem kívánom, hogy a sorban állók fogai közt elmormolt,önkormit illető átkok bármelyike is megfoganjon.

De talán jogos a kérdés ; nem lehetne ezt az egészet kevésbbé megalázóan , az ország második városához méltó módon, európai színvonalon megszervezni?

A bejegyzés trackback címe:

https://debi.blog.hu/api/trackback/id/tr10994023

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.